Novi radni tjedan započinjemo neodoljivim receptom za tart od malina koji s nama dijeli Mirjana Šmit s bloga Od slatkoga slađe.
Sastojci
Podloga
- 120 g lješnjaka
- 250 g Plazme Mljevene
- 150 g paste od datulja (ili očišćene datulje)
- 50 g otopljenog maslaca
- oko 1 dl mlijeka
Krema
- 200 – 300 g smrznutih malina
- 4 žlice vode
- 3 listića želatine
- 2,5 dl mliječnog vrhnja za šlag
- 100 g bijele čokolade
- 1,5 dl jogurta
Priprema
Podloga
Lješnjake usitniti u multipraktiku te dodati ostale sastojke i mutiti. Mlijeka dodati toliko da se dobije ljepljiva smjesa koja se lako može oblikovati, slično smjesi za kuglice. Smjesu utisnuti u kalup za tart veličine 24 cm i držati u hladnjaku dok se priprema krema.
Krema
Smrznute maline prokuhati s vodom, usitniti u blenderu te procijediti.
Želatinu preliti vodom (oko 1 dl).
Vrhnje za šlag grijati, dodati čokoladu i topiti. Pred kraj dodati ocijeđenu želatinu i grijati dok se ne dobije krema bez grudica.
Kremi dodati jogurt i sok od maline, umiješati pjenjačom te smjesu uliti u kalup.
Čuvati u hladnjaku nekoliko sati, ukrasiti voćem i poslužiti.
Fotografije: Od slatkoga slađe