Pobjednik Gleato World Toura, Alesaandro Crispini, otkrio nam je zašto je za natjecanje izabrao baš okus pistacija te koga je smatrao najvećom konkurencijom.
Na našem smo portalu pozorno pratili najveće svjetsko natjecanje u izradi sladoleda Gelato World Tour, na kojem je i naš sladoledar Krešo Gulija iz Zaboka ostvario veliki uspjeh, osvojivši u polufinalu titulu najboljeg sladoleda po izboru europskih novinara.
Ipak, najveći je uspjeh ostvario Alessandro Crispini, sladoledar iz Spoleta koji je osvojio prestižnu titulu najboljeg svjetskog sladoleda. Uspjeh je to koji, kaže Alessandro, predstavlja vrlo važnu prekretnicu za njegov budući rad. Osobito ga veseli činjenica da je ovu titulu osvojio u vrlo jakoj konkurenciji, među kojima Crispini kao najjače ističe Talijane.
Titulu najboljeg sladoleda Crispiniji je osvojio sladoledom Pistacchio, napravljenim od tri različite vrste sicilijanskog pistacija, koje su pečene 24 sata, a zatim začinjene šećerom i vanilijom s Madagaskara te sa soli iz Cervije. Kako bi stvorio savršen okus za natjecanje, trebalo mu je nekoliko mjeseci.
S obzirom na to da ne potječe iz obitelji sladoledara, Crispini kaže da je sasvim slučajno postao sladoledar. Sladoledarnicu u Spoletu otvorio je 1996., a uz nju ima i jednu u Terni i jednu u Follignu.
Iako se u njegovoj sladoledarnici može naći puno okusa, u ovom je trenutku najpopularniji upravo najbolji svjetski sladoled – Pistacchio. Međutim, napominje Crispini, sada gosti dolaze zbog Pistacchija, ali uvijek isprobaju i druge okuse koji također izazivaju odušvljenje.
Za kraju smo ga pitali zašto bi mladi uopće trebali izabrati sladoledarstvo kao svoj životni poziv. Na to nam je pitanje Alessandro Crispini rekao: “Trebali bi to izabrati jer ako to vole donijet će im velika moralna i ekonomska zadovoljstva”.
Fotografije: Gelato World Tour
[print_link]