Oduševio nas je prekrasni jestivi vjenčić Tonke Čobanov s Instagram profila Tonkina kužina koji, zahvaljujući njezinom receptu, sada možete pripremiti i vi.
Sastojci
Cannoli
- 180 g glatkog brašna
- 80 g margarina
- 60 g šećera
- 1 jaje
- ½ vanilin šećer
Ganache
- 150 ml vrhnja za šlag
- 150 g bijele čokolade
Karamel (za plamen)
- 4 žlice granuliranog šećera
- 1 žlica vode
I još
- 60 g bijele čokolade
- nasjeckani lješnjaci
Priprema
Cannoli
Sve sastojke stavite u mikser i zamijesite tijesto. Zamotajte ga u prijanjajuću foliju i stavite u hladnjak minimalno 30 minuta.
Uzmite tijesto i razvaljajte ga valjkom za valjanje na debljinu od oko 3 mm i izrežite trake promjenjive visine, od 5 cm pa više. (to znaci da cijeli kalup obložite tijestom ili do pola)
Zarolajte traku oko kalupa za cannole. Izrežite tijesto taman da se preklopi pa prstima slijepite da se ne odvoji. Položite na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje.
Pecite na 180 stupnjeva 15 – 20 minuta dok ne porumene.
Kad su hladni, premažite ih rastopljenom bijelom čokoladom (dovoljno vam je 60 g ) i uvaljajte u nasjeckane lješnjake.
Ganache
Na laganoj vatri otopite čokoladu u vrhnju za šlag. Stavite ga u hladnjak dok se ne stvrdne.
Umutite ganache mikserom dok ne postane pahuljast i stabilan te punite cannole.
Plamen
Karamelizirajte šećer. Pripremite pek papir te poslažite čačkalice.
Čajnom žličicom stavite karamele na čačkalicu te ostavite da se stvrdne.
Napomena
Ja ganache napravim dan prije.
Inače kad ih ne slažem za vjenčić samo pola kalupa prekrijem tijestom.
Fotografija: Tonka Čobanov