Nastavljamo s receptima u znaku jeseni, a ovaj današnji za savijaču od bundeve i cimeta donosi nam Natalija Milodanović s bloga Mystic Cakes.
Sastojci
(za 4-5 rolata)
- 500 g tankih kora za pite/savijače
- 100 ml ulja
- 100 ml vode
Nadjev
- 1-1,5 kg naribane bundeve
- 2 žlice ulja
- 150 – 200 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 vrećica cimeta
Priprema
Nadjev
Bundevu operite, izrežite na manje komade, ogulite i naribajte na krupni ribež. Naribanu bundevu stavite u lonac, dodajte ulje, šećer po ukusu i vanilin šećer pa pirjajte na srednjoj vatri oko 15 minuta dok malo ne omekša. Pred kraj dodajte i cimet i sve dobro promiješajte žlicom. Ostavite da se malo prohladi.
Napomena: Ja sam ovaj put dobila točno 1 kg ribane bundeve, ali ako imate veću bundevu, slobodno možete staviti i više.
Formiranje rolata
U jednoj posudici pomiješajte ulje i vodu.
Prebrojite koliko kora imate u pakiranju. Za jedan rolat ide po 3 kore. Dakle, ako imate 12 kora ukupno, dobit ćete 4 rolata po 3 kore, a u slučaju da imate 16 kora, možete napraviti još jedan rolat od 4 kore i tako dobiti 5 rolata. Druga opcija je da napravite 4 deblja rolata od 4 kore ako volite da bude više tijesta.
Uzmite prvu koru, poprskajte je mješavinom ulja i vode, razmažite svugdje ravnomjerno silikonskom četkicom pa stavite drugu koru. Ponovite postupak, pa stavite treću koru na koju dolazi nadjev. Preko cijele kore nabacajte četvrtinu nadjeva od bundeve i zamotajte u rolat. Prebacite ga u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i na isti način formirajte i ostale rolate.
Rolate premažite i odozgo mješavinom ulja i vode i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, 35 – 40 minuta dok ne porumene.
Ako volite hrskavu pitu kao ja, samo je malo prohladite i izrežite na komade. Ako volite da gornja korica omekša, pečenu pitu prekrijte ocijeđenom vlažnom kuhinjskom krpom i ostavite tako oko 15 minuta.
Fotografije: Mystic Cakes