Razlog zatvaranju ponovno je Salmonella, a iako nije potvrđena bakterija ni u jednom gotovom proizvodu, zbog predostrožnosti se zatvara dok se linije u potpunosti ne očiste.
Krajem lipnja, u belgijskom pogonu Ferrera, u Arlonu, ponovno su pronađeni ostaci Salmonelle u proizvodnoj liniji. Tom se prilikom oglasio glasnogovornik Ferrera koji je rekao da su nakon tog otkrića zaustavili cjelokupnu proizvodnju u toj tvornici te kako će proizvodne linije biti u potpunosti očišćene. Naveo je i kako je to jedna od mjera predostrožnosti budući da u gotovim proizvodima bakterija nije pronađena.
„Nakon pronalaska salmonele u tvornici Ferrero Arlon, tijekom provjera koje su proveli naši timovi u sklopu pojačanih kontrola, prošli smo tjedan donijeli odluku o privremenom pauziranju dotične proizvodnje. Dio proizvodnih linija ostaje u prekidu, kako bi se provele potrebne mjere čišćenja i sanitarne mjere. Svaki korak procesa provodi se u potpunoj i transparentnoj suradnji s Belgijskom upravom za sigurnost hrane.” – izjavili su iz Ferrera, a prenosi express.co.uk.
Podsjetimo, prošle je godine ovaj proizvodni pogon zatvoren te se ponovno otvorio tek u rujnu nakon detaljnog čišćenja i kontrola. Tada je najmanje 125 djece u Europi obolilo nakon konzumacije njihovih proizvoda.
Izvor: express.co.uk, today.rtl.lu
Fotografija: Pexels