Ivana Kovačević Roginić sa stranice 50 shades of hunger danas s nama dijeli recept za čokoladni kolač bez jaja čija vam priprema neće oduzeti puno vremena.
Sastojci
Biskvit
- 3 jogurta (3 × 180 g)
- 1 čaša ulja
- 3 čaše od jogurta glatkog brašna
- 2 čaše od jogurta šećera
- 2 žličice sode bikarbone
- 3 velike žlice kakaa
- + otprilike 1 čaša višanja, ocijeđenih ako su iz kompota
Glazura
- 100 g čokolade za kuhanje
- 2 – 3 žlice ulja
I još
- 100 ml vrhnja za šlag
- malo naribane čokolade
- višnje
Priprema
Sastojke za biskvit pomiješajte, posebno mokre, posebno suhe, zatim ih sjedinite i ulijte u namašćeni lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Po smjesi poslažite višnje koje tijekom pečenja „propadnu“ u kolač.
Pecite na 180 oko 30 minuta, provjerite čačkalicom.
Pečeni kolač izvadite iz lima, zajedno s papirom za pečenje da se što prije ohladi.
Okruglom modlicom izrežite tortice, višak pojedite ili iskoristite za neki drugi desert, npr cake popse ili desert u čaši.
Ohlađene tortice ukrasite izmućenim slatkim vrhnjem, naribanom čokoladom i višnjom.
Fotografije: Ivana Kovačević Roginić