Mnogi ovih dana spas od velikih vrućina traže u sladoledu, a mi vam danas donosimo recept za sladoled sa sezonskim voćem, koji je s nama podijelila Emina Horvat s bloga Happiness is Homemade.
Sastojci
- 3 nektarine
- 1 banana
- 2 žlice meda
- 1 do 2 dcl vode (prema potrebi)
Priprema
Nektarine razrežite na polovice pa izvadite koštice.
Jedan manji dio nektarine narežite na tanke kriške i ostavite sa strane, a ostatak nektarina nasjeckajte na manje komade i ubacite u blender.
U blender uz nektarine dodajte med i vodu pa dobro izblendajte u kašu.
Ako nemate blender, dobro će doći i štapni mikser.
Budući da nektarine nisu bile toliko slatke koliko znaju biti, ja sam dodala malo više meda, a vi njegovu količinu prilagodite sebi i slatkoći voća.
Ogulite jednu bananu i narežite ju na kolutiće.
Svaki kolutić banane izrežite (oblikujte) u polumjesece ili neke druge oblike prema želji, koje ćete koristiti kao dekoraciju unutar samih lizalica.
Punite kalupe za sladoled odnosno popsicles i to tako da najprije na dno ulijete malo kaše od nektarina i meda pa nakon toga ubacite koju krišku nektarine (ostavljenu sa strane) i poneki polumjesec od banane.
Dopunite kalupe za sladoled kašom skoro do vrha i prema potrebi ubacite još malo voća.
Probajte banane stavljati uz rub kalupa kako bi popsiclesi kad ih izvadite iz kalupa ljepše izgledali i da bi dekoracija bila vidljivija.
Lagano protresite napunjene kalupe da uklonite praznine u kalupu ako one postoje.
Kalupe zatvorite i stavite lizalice u zamrzivač na 5 do 6 sati ili tijekom noći.
Kad poslužujete popsiclese, najlakše ćete ih izvaditi iz kalupa tako da ih samo na koju sekundu umočite u zdjelu s vrućom vodom i tada će sladoled samo skliznuti iz kalupa.
U slast!
Fotografije: Happiness is Homemade
[print_link]