Članovi tima Pro 28 svojom su čokoladom s dodatkom proteina, ječma i aronije odnijeli pobjedu na natjecanju studentskih timova u izradi eko-inovativnih prehrambenih proizvoda Ecotrophelia Hrvatska 2017., održanom 5. lipnja 2017. u prostorijama Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta.
Ovaj mladi tim koji čine Lucija Galić, Marta Keškić, Nikolina Marinčić, Tomislav Martinović i Matija Moharić, uspio je ispuniti sve kriterije članova žirija: izvedivost proizvodnje, eko-inovativni aspekt, vjerojatnost uspjeha proizvoda na tržištu te senzorske i nutritivne karakteristike proizvoda. Svojim proizvodom oni žele pružati kontinuirano priznanje i podršku trudu koji njihovi korisnici ulažu u zdrav i funkcionalan odnos prema svome tijelu.
Ovo natjecanje organizira Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista (HDPBN), u suorganizaciji Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, Hrvatske gospodarske komore te portala eSTUDENT, s ciljem poticanja studentske inovativnosti i kreativnosti, stvaranja eko-inovativnih proizvoda temeljenih na studentskim idejama te njihovog plasmana i promocije na nacionalnom i europskom tržištu.
Pobjedom na natjecanju osvojili su putovanje u London, gdje će na europskom natjecanju Ecotrophelia Europe, u studenom, predstavljati Hrvatsku.
Drugo mjesto pripalo je timu Marisol, kojeg čine Domagoj Mikulić i Ivana Erstić, a proizvod s kojim su se predstavili je namaz od inćuna i maslina.
Izvor i fotografije: eSTUDENT