Nakon dugo vremena na našem portalu ponovno gostuje Nevena Josipović s bloga Mama Drama i to s fantastičnim receptom za poširane kruške.
Sastojci
Kruške
- 500 ml crnog vina
- 500 ml vode
- 1 vanilin šećer
- 3 žlice šećera
- ½ žličice cimeta u prahu
- ½ žličice đumbira u prahu
- 2 klinčića
- 3 kruške
Krema
- 200 ml slatkog vrhnja
- 1 žlica šećera u prahu
- 6 žlica mascarpone sira
I još
- mljeveni lješnjaci
Priprema
Kruške
Sve sastojke stavite u lonac i pustite da zakuha. Zatim dodajete oguljene kruške i pustite da se kuhaju dvadesetak minuta. Kruške izvadite na tanjur i napravite kremu
Krema
Slatko vrhnje izmiksajte u šlag. Nemojte ga pretući, pustite da bude lagan i prozračan. Dodajte šećer i mascarpone sir. Pjenjačom sjedinite sastojke i prelijte po kruškama
Za kraj pospite mljevenim lješnjacima.
Fotografija: Mama Drama