Svi ljubitelji dekoriranja torti i slastica šećernom pastom od sada mogu u trgovini Slatke dekoracije pronaći nove šećerne paste Dr. Paste, kao i sav alat potreban za oblikovanje i dekoriranje šećernim pastama.
Na policama trgovine Slatke dekoracije od nedavno je svoje mjesto našla nova pasta za oblaganje i dekoriranje torti i slastica Dr. Paste. Budući da pomno prati svjetske trendove, i trudi se našim profesionalnim, ali i hobi slastičarima na vrijeme ponuditi novitete iz slastičarskog svijeta, Mladen Lazić, vlasnik Slatkih dekoracija potrudio se te u svoj asortiman uveo upravo ovaj proizvod.
O tomu kako na najbolji način dekorirati svoje slastice koristeći ovu pastu samo za naš portal pričala je Ivana Žabjačan, promotorica Slatkih dekoracija koja je nedavno otvorila svoj edukacijski centar, o čemu smo donijeli priču te koja za svoje edukacije koristi upravo ovaj proizvod.
„Prije početka rada s ovom pastom potrebno ju je dobro izraditi, sve dok ne postane elastična i svilenkasta na dodir. Budući da se zagrijavanjem mijenja struktura paste te tako ona gubi svoju elastičnost, ne preporučuje se zagrijavanje u mikrovalnoj pećnici. Isto tako, budući da kukuruzni škrob ili šećer u prahu, koji se inače koriste za valjanje drugih šećernih pasti, također utječu na strukturu ove paste te je zbog toga sklonija pucanju i isušivanju, za valjanje se preporučuje upotreba silikonske podloge.“ – otkriva nam Ivana koja stoji iza poznate stranice Sweet temptations by Tirki.
Kada se dobije željena debljina paste i krene se na oblaganje torte potrebno je prvo izgurati zrak s gornje plohe gladilicom koja je namijenjena za to, a koja se također, kao i ostatak alata za dekoriranje šećernim pastama, može pronaći u bogatoj ponudi Slatkih dekoracija. Budući da prilikom oblikovanja po bočnim stranicama najčešće dolazi do pucanja zbog rastezanja, Ivana savjetuje fiksiranje paste uz gornji rub torte, a zatim postupno priljubljivanje paste uz bočne stranice, cijelo vrijeme kretanjem u krug. Nakon što se prekrije cijela torta potrebno je obrezati i pospremiti višak paste, no pri tome treba paziti da se ne reže uz sam rub već nekoliko milimetara dalje dok god nisu sve površine „zapeglane“.
Ivana kaže i kako je ključ onoga što svaku pastu čini dobrom na torti dobra priprema, stoga je tortu potrebno premazati kremom koja služi kao podloga za šećernu pastu, prema vlastitoj želji: butter cream, swiss meringue butter cream, keks krema ili čokoladna krema. „Ukoliko je krema pravilno nanesena prije stavljanja šećerne paste bit će potreban minimalan trud za besprijekoran rezultat.“ zaključuje Ivana.
Želite li i vi uz šećernu pastu Dr. Paste stvarati vlastita slatka remek djela, brzo navratite u trgovinu Slatke dekoracije na adresi Bruna Bušića 17 u zagrebačkom Središću ili pak posjetite njihov webshop gdje vas čeka sva potrebna oprema za vaše najslađe kreacije.
U suradnji sa Slatkim dekoracijama
Fotografije: Ivana Žabjačan, Dr. Paste