Prvi je put u povijesti neka sladoledarnica je dobila Michelinovu zvijezdicu, a riječ je o sladoledarnici na Tajvanu koja nudi raznovrsne kombinacije sladoleda, na različitim temperaturama.
Michelin je predstavio novo izdanje vodiča posvećenog Tajvanu u kojem je najavio nove zvjezdice, a prvi put u povijesti zvjezdicu je osvojila i jedna sladoledarnica. Riječ je o sladoledarnici Minimal u Taichungu. Ova je sladoledarnica od Michelina već dobila priznanje Bib Gourmand, koje se dodjeljuje lokalima koji nude najbolju vrijednost za novac, a sada je postala i prva sladoledarnica u povijesti koja je zaslužila prestižnu zvjezdicu ovog vodiča.
U Michelinu navode kako je ovo bratski objekt restoranu Sur, poznatom po vrhunskoj modernoj kuhinji, koji je u prošlosti već osvojio zvjezdicu.
Kako navode u opisu, sladoledarnica oduševljava svojim složenim kombinacijama okusa i tekstura, kako na okusnoj tako i na vizualnoj razini, a jelovnik od sedam sljedova se sezonski mijenja te se sladoledi i granita poslužuju na umjetnički način u skladu s temom.
Riječ je o jedinstvenom objektu, restoranu u kojem možete sjesti i kušati varijacije sladoleda na različitim temperaturama po pristupačnoj cijeni. Naime, za sedam sljedova potrošiti ćete oko 34 eura (1.200 tajvanskih dolara), dok se verzije u šalici ili na pladnju kreću od 5 do 15 eura (180 odnosno 600 NTD). Sladoled se sljubljuje s bezalkoholnim pićima, posebice čajem koji se može kupiti i za van.
Njihov jelovnik temelji se na „igri“ s temperaturom jer svaka temperatura ima svoje karakteristike te stvara različite karakteristike leda, a samim time i okusa i doživljaja.
Svojim jedinstvenim pristupom i jelovnikom tako su postigli povijesni uspjeh, postavši prva sladoledarnica s prestižnom zvjezdicom kraj svog imena.
Izvor: Gambero Rosso
Fotografije: Minimal