Jednostavni recept za praline od dvije vrste čokolade s nama je podijelila Gracijela Došen s bloga Slatki začin.
Sastojci
- 200 g tamne čokolade
- 2 žlice ulja
- 100 g bijele čokolade
- 100 ml vrhnja za kuhanje
- silikonski kalupi
Priprema
Na pari otopiti tamnu čokoladu s dvije žlice ulja.
Otopljenu smjesu nanijeti kistom na dno silikonskog kalupa.
Staviti na 20 minuta u zamrzivač da se “čokoladno dno” stegne.
Za to vrijeme također na pari otopiti bijelu čokoladu i vrhnje za kuhanje.
Bijelu smjesu uliti na čokoladno dno u kalupićima.
Zatim opet staviti u zamrzivač, ali ovaj puta kraće – deset minuta.
Preostalu tamnu čokoladnu smjesu uliti kao “poklopce” na bijelu čokoladnu smjesu.
Zatvorene praline staviti ih na hlađenje.
Kada se dobro ohlade, silikonske kalupiće preokrenuti kako bi ispale lijepe i fine praline.
Punjenje može biti po želji; krokanti, komadići voća ili bademi.
Fotografija: Slatki začin
[print_link]