Jesen je zavladala našim portalom i to zahvaljujući receptu za praline punjene kremom od maruna koji potpisuje Tamara s blog What’s for dessert.
Sastojci
(za dvadeset većih pralina)
- 100 g tamne čokolade
- 100 g mliječne čokolade
- 50 g maslaca sobne temperature
- 50 g šećera u prahu
- 100 g propasiranih maruna/kestena
- 1 žličica ruma
Priprema
Tamnu čokoladu sam koristila za omotač pralina, a mliječnu za poklopac. Višak mliječne čokolade iskoristila sam za dekoriranje, tako što sam vrećici za zamrzavanje odrezala vrh, napunila ju otopljenom mliječnom čokoladom i prošarala gotove praline.
Marune/kestene je najprije potrebno skuhati u vodi. Kuhaju se otprilike 40 minuta, a u kipuću vodu dodajte malo soli kako biste ih kasnije lakše očistili. Skuhane marune je potrebno čistiti dok su topli. Zarežite nožem koru i ogulite ju. Očišćene marune još dok su topli propasirajte na pasirku (možete koristiti i mlinac za orahe).
Kremu sam napravila tako da sam miksala maslac sa šećerom, dodala propasirane marune i rum. Umjesto navedene kreme, ako želite praline s okusom kestena, možete iskoristiti gotov kesten pire (koji već sadrži šećer i rum).
Napomena
Praline sam radila u silikonskim kalupima za led.
Fotografije: What’s for dessert?
[print_link]