Prhki keks koji u sebi krije neodoljivu čokoladu – zvuči kao pravo savršenstvo, koje nam je ovaj put na portal donijela Elena Rapan s bloga Ćakula o spizi.
Sastojci
- 150 g maslaca
- 250 g brašna
- 70 g šećera u prahu (može i manje)
- prstohvat soli
- 1 vanilin šećer
- ribana korica limuna
- 1 žumanjak
- 2-3 žlice hladne vode
I još
- oko 20 komada čokoladnih kuglica (ili jaja)
Priprema
Umijesiti meko prhko tijesto (mrviti među dlanovima kockice maslaca, brašno, šećere, vanilin šećer, sol i koricu limuna pa umutiti žumanjak i vodu po potrebi te miksati dok ne dobijete meko, kompaktno tijesto pa ga u plastičnoj kesici pustiti da odstoji oko 15 minuta u hladnjaku.
Kidati komadiće tijesta, veće od oraha, oblikovati kuglicu pa je spljoštiti i u sredinu staviti čokoladnu kuglicu, spojiti je na vrhu i opet oblikovati lopticu. Peći na papiru za pečenje (u plitkom limu za pečenje) cca 20 minuta na 180°C.
Dobila sam 19 komada od ove količine.
Fotografija: Ćakula o spizi