Odavno nismo pripremali choux tijesto pa smo se baš razveselili kad smo na blogu Gurmanka autorice Lidije Osmak vidjeli ovaj recept za straciatella eklere.
Sastojci
Tijesto
- 250 ml vode
- 125 ml ulja
- 3 žličice šećera
- prstohvat soli
- 150 g glatkog brašna
- 250 ml jaja
Krema
- 500 ml slatkog vrhnja
- 5 žlica šećera u prahu
- 100 g komadića čokolade
Glazura
- 200 g čokolade
- 150 ml slatkog vrhnja
Priprema
Tijesto
Stavite kuhati vodu, ulje, šećer i sol te kada tekućina prokuha maknite je s vatre i umiješajte joj brašno.
Smjesu dobro promiješajte dok ne postane glatka i kompaktna te je ostavite da se ohladi 5 minuta.
Mikserom joj postepeno umiješajte jaja i zatim smjesu stavite u dresir vrećicu s nastavkom od 1 cm te istiskujte na papir za pečenje eklere dužine 12 cm.
Pecite ih na 200°C oko 35 minuta i ostavite da se ohlade prije punjenja kremom.
Krema
Mikserom izradite slatko vrhnje sa šećerom u šlag i umiješajte komadiće čokolade te nadjenite kremom eklere.
Glazura
Sastojke glazure otopite i kada se malo ohladi i stisne uronite u nju gornji dio eklera koje zatim ukrasite prema želji.
Fotografija: Gurmanka