Naša suradnica Mila Kovačević s Instagram profila _mmmila s nama je podijelila recept za efektna lješnjak gnijezda, a otkrila nam je i kako je dobila ovaj oblik.
Sastojci
- 150 g maslaca
- 100 g tamne čokolade
- 150 g šećera
- 250 g mljevenog petit keksa
- 150 g mljevenih lješnjaka
- 200 ml vode
- aroma vanilije
I još (za punjenje)
- čokoladni namaz
Priprema
Na laganoj vatri u vodi otopite šećer, maslac i čokoladu.
Kad se čokolada otopi, maknite s vatre i u to umiješajte lješnjake i petit kekse.
Dodajte vaniliju ili druge arome po želji.
Ostavite ohladiti.
Najprije oblikujte kuglice te ih uvaljajte u krupnije mljevene lješnjake potom napravite rupu u sredini pa u nju slastičarskom vrećicom istisnite čokoladni namaz.
Napomena: Ovakav oblik sam dobila tako što sam ih punila u silikonske kalupe, odmah napravila rupice za namaz i kad su se ohladili samo sam ih izvadila iz kalupića.
Fotografija: Mila Kovačević