Recept za omiljenu čokoladicu s kokosom danas s nama dijeli Kristina Nekić s profila sweet_saltyworld.
Sastojci
- 150 g margarina ili maslaca
- 140 g kristal šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 ml slatkog vrhnja
- prstohvat soli
- 250 g kokosa
Čokoladna glazura
- 200 g mliječne čokolade
- 3 žlice ulja
Priprema
U zdjelu dodajte margarin ili maslac, šećere, slatko vrhnje i prstohvat soli pa stavite na štednjak da zavrije.
Zdjelu maknite s vatre te dodajte 250 g kokosa. Sve dobro promiješajte da se dobije fina kompaktna smjesa.
Lim za pečenje dimenzija 28 x 20 cm obložite papirom za pečenje te izlijte pripremljenu smjesu i dobro poravnajte. Stavite u hladnjak preko noći.
Sutradan izrežite na duguljaste pločice te u zdjelu dodajte 200 g čokolade i 3 žlice ulja, otopite na pari te umačite pripremljene pločice. Slažite ih na rešetku na hlađenje te ostavite da se čokolada stisne.
Po želji, svaku čokoladicu možete još dodatno prošarati čokoladom za još lijepši izgled.
Fotografija: Kristina Nekić