Naše suradnice Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art nama su podijelile recept za kolač sa smokvama koji morate isprobati.
Sastojci
(kalup za pečenje ᴓ 26 cm)
- 4 jaja (M)
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 ml ulja
- 220 g glatkog brašna
- 3 velike žlice mljevenih lješnjaka
- 1 vrećica pudinga od vanilije
- 1 mala žlica praška za pecivo
- korica jednog bio-limuna + 2-3 velike žlice soka od limuna
- 5-6 svježih smokava
I još
- maslac za kalup za pečenje
- šećer u prahu za posipanje
Priprema
Pećnicu zagrijati na 180°C. Kalup za pečenje premazati maslacem.
Jaja, vanilin šećer i šećer pjenasto izmiksati. Dodati ulje i dobro sjediniti. Brašno pomiješati s praškom za pecivo i mljevenim lješnjacima te zajedno s prahom za puding i aromana umiješati u prethodnu masu. Izliti u kalup za pečenje. Svježe smokve oprati i narezati na četvrtine, poredati po tijestu i lagano utisnuti. Peći ca. 40-45 minuta.
Ostaviti da se potpuno ohladi i prije serviranja posuti šećerom u prahu.
Fotografije: Feeding Art