Sunčica Stanković s bloga Mes folies culinaires nam danas donosi recept za sjajni sladoled koji morate isprobati.
Sastojci
- 900 g crvenog voća (blago zamrznutog)
- 200 ml sirupa od višanja
- 130 g smeđeg šećera
- nekoliko listića svežeg bosiljka
- 400 g kivija
- 730 g fromage blanc (u prijevodu bi to značilo: bijeli sir)*
*po teksturi je sličan jogurtu, a ukus je malo opor, gorak. Ne znam ima li ga kod nas, u svakom slučaju zamijenite ga ili gušćim jogurtom ili kiselim mlijekom, ali ipak mislim da je bolje upotrebiti grčki jogurt.
- 400 g umućenog šlaga (šlag sam mutila sa mlijekom)
Priprema
Crveno voće stavite u zamrzivač da se blago zamrzne, kivi ne morate. Stavite voće u dublju posudu, dodajte sirup od višanja, šećer i listiće bosiljka te ga izmiksajte štapnim mikserom, zatim dodajte kivi, izmiksajte i njega, tako da ga sjedinite dobro sa smjesom.
U smjesu dodajte sira, dobro ga sjedinite s voćem, mešajući špatulom, a zatim dodajte šlag, te i njega sjedinite miješajući pjenjačom. Dobro promiješajte jer će vam ostati sitna mala zrnca šlaga po sladoledu.
Pokrijte posudu prozirnom folijom te je stavite u zamrzivač da se sladoled zamrzne. Kada se zamrzne dovoljno da biste mogli vaditi kugle žlicom, servirajte ga i degustirajte što prij, jer je nevjerojatno dobar i ukusan.
Fotografije: Mes folies culinaires