Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art s nama su podijelile recept za palačinke s kremom od banane i nugata te preljevom od mascarpone sira.
Sastojci
(za ca. 10 palačinki – velika tava)
Palačinke
- 200 g glatkog brašna
- 2 velike žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja (M)
- 250 ml mlijeka
- 100 ml mineralne vode
- prstohvat soli
- ½ čajne žličice cimeta
- 1 čajna žličica naribane korice od limuna
- maslac ili ulje za pečenje
Krema od banana i nugata, preljev od mascarpone sira
- 2 – 3 banane (ovisi o veličini i volite li više ili manje punjenja)
- 2 – 3 velike žlice nugat kreme (npr. Nutella ili Linolada)
- 2 velike žlice sitno sjeckanih lješnjaka
- 200 g mascarpone sira
- 1 jaje (M)
- 1 velika žlica šećera u prahu
I još
- šećer u prahu
Priprema
Palačinke
Brašno prosijati. Dodati šećer, vanilin šećer, jaja, mlijeko, mineralnu vodu, sol i arome te mikserom dobro sjediniti da dobijete glatko tijesto (ako je pregusto dodati još malo vode ili mlijeka). U tavi ugrijati ulje ili maslac i peći tanke palačinke, ostaviti da se malo ohlade.
Krema od banana i nugata, preljev od mascarpone sira
Zagrijati pećnicu na 175°C. Odstraniti koru od banana i vilicom zgnječiti bananu. Dodati nugat kremu i sjeckane lješnjake i sve zajedno dobro sjediniti. Mascarpone izmješati s jajem i šećerom u prahu.
Puniti palačinke s kremom od nugata i banana, zarolati, nasjeći na 3 komada i poredati u jednu keramičku ili staklenu, vatrostalnu zdjelu, koju ste prethodno premazali maslacem. Preliti ih kremom od mascarpone sira i peći oko 40 minuta. Prije serviranja posuti šećerom u prahu.
Fotografija: Feeding Art