Ovoogdišnje izdanje sajma Sigep donosi brojne zanimljivosti i novitete iz svijeta sladoledarstva, slastičarstva, pekarstva, čokolatijerstva i kave, među ostalim i vijest o međunarodnom strateškom otvaranju Sigepa na dva nova tržišta, a osim navedenoga održat će se i brojni paneli, konferencije te natjecanja.
Od 20. do 24. siječnja 2024. u Riminiju će se održati 45. izdanje sajma Sigep, a tim će se povodom obilježiti međunarodnost nakon strateškog otvaranja na azijskom tržištu sa Sigep China i pokretanja Sigep Asia u Singapuru.
Na najnovijem izdanju, na 28 paviljona sajma, koji se protežu na 129.000 m2 predstaviti će se više od 1.200 izlagačkih brendova koji će promovirati nove poslovne mogućnosti, kao i mogućnosti umrežavanja, ali i pružiti detaljne informacije o stranim tržištima.
Također, predstavit će se i brojne novosti i trendovi u sladoledarstvu, slastičarstvu, pekarstvu, kavi i čokoladi.
Kao i prethodnih godina, održati će se i raznovrsna natjecanja, među kojima je Junior Pastry World Cup, u kojem će se mladi do 23 godine iz različitih zemalja natjecati na temu „Mitovi i legende”, ali i Italian Senior and Junior Pastry Championship s temama „Putovanje na istok” i „Održiva budućnost”.
Sigep će biti i domaćin desetog izdanja Ice Cream World Cup gdje će se u obnovljenom formatu natjecati 12 timova iz cijelog svijeta. Ovo se natjecanje održava svake druge godine, a okuplja profesionalce u proizvodnji sladoleda, slastica, čokolade i ledenih skulptura iz cijelog svijeta. Natjecanje će se održati od 20. do 22. siječnja u Gelato Areni (Pav. A5).
Također će se održati i natjecanje Young Ideas, usmjereno na pekarske talente iz talijanskih ugostiteljskih škola i organizacija za strukovno osposobljavanje.
Izvor: soogoodmagazine.com
Fotografija: Davorka Geršak