Kremastu tortu od griza i malina na naš portal donosi Nataša Pralica s bloga Natašine slastice.
Sastojci
Griz krema
- 120 g griza
- 100 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 1 jaje
- 800 ml mlijeka
- 200 g margarina ili maslaca
- 250 g malina
Podloga
- 110 g piškota
- mlijeko za umakanje
Dekoracija
- 250 ml vrhnja za šlag
- naribana čokolada
Priprema
Griz krema
U zdjelu dodajte griz, šećer, vanilin šećer, jaje i 200 ml mlijeka te sjedinite. Preostalo mlijeko ulijte u lonac i stavite kuhati.
Kada mlijeko zakipi, sklonite ga sa strane i umiješajte pripremljene sastojke. Sve zajedno vratite kuhati i miješajte da se zgusne.
Gotovu kremu prebacite u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
Ohlađenoj kremi uklonite prozirnu foliju te ju izmiksajte. Dodajte narezani margarin ili maslac (sobne temperature) i sjedinite. Zatim dodajte oprane maline te sjedinite špatulom.
Podloga
Piškote umačite kratko u mlijeko i slažite u kalup promjera 22 cm.
Istresite i rasporedite griz kremu.
Dekoracija
U zdjelu ulijte vrhnje za šlag. Miksajte ga da postane čvrst.
Pomoću vrećice i nastavka za ukrašavanje pravite ružice od šlaga. Na površinu naribajte čokoladu.
Tortu stavite u hladnjak da se stegne.
Fotografije: Natašine slastice