Sladoled će postati još slađi ako sami pripremite kornete po ovom receptu koji nam stiže s bloga Ja u kuhinji.
Sastojci
(za 9 korneta)
- 80 g šećera u prahu
- 3 žlice mlijeka
- 2 bjelanjka
- 1 vrećica vanilin šećera
- mrva soli
- 100 g brašna
- 30 g maslaca
Priprema
U posudu za miješanje sam stavila šećer, mlijeko, bjelanjke, vanilin šećer i mrvu soli pa mikserom dobro umutila. Dodala sam zatim brašno i nastavila s mućenjem, a nešto kasnije i otopljen maslac. Mutila sam dok sve nije postalo fino glatko.
Pripremila sam jednu krpu i na nju stavila „kalup“ oko kojeg ću motati kornete (u mom slučaju to je jedan kupovni kornet obložen folijom).
Prije prvog korneta tavu za palačinke sam namazala s malo maslaca, na sredinu istresla žlicu tijesta i što ravnomjernije razmazala u krug promjera oko 15 cm (ja sam to radila s jednom malom špatulicom koju imam). Tavu sam onda stavila na ploču, uključila na 7 (od 9) i pekla nekoliko minuta tj. dok rubovi nisu počeli blago rumeniti, onda sam nježno odvojila kornet, okrenula ga i još kratko zapekla s druge strane pa sklonila tavu s vatre, isključila ploču, prebacila kornet na krpu i brzo ga umotala oko kalupa tako da sam ga onim dijelom spoja držala ka podlozi, da se dobro spoji i držala tako oko minutu. U stvari možete tako i prebaciti na rešetku (ali spoj da bude dolje) pa možete nastaviti s drugim kornetom. Znači, žlica tijesta na tavu, sada se ono već polako topi pa je malo lakše razmazati ravnomjerni krug, onda stavljanje na ploču, uključivanje ploče i sve znači tako ponavljati dok imate tijesta. Ja sam imala smjese za 9 korneta.
Kada se korneti dobro ohlade u svaki možete usuti malo čokolade (da začepite vrh) (ja sam ih umakala izvana, mislim isto sam začepila vrh, ali smo se zamrljali tijekom jela).
Kornete koje ne potrošite odmah odložite u limenu kutiju do upotrebe.
Fotografije: Ja u kuhinji