Prošlog su tjedna, u mjestu Ercolano, proglašeni pobjednici natjecanja u izradi tradicionalne i inovatine colombe.
Natjecanje u izradi najbolje talijanske uskršnje slastice colombe završeno je prošle srijede, 3. ožujka 2021., u mjestu Ercolano, u pokrajini Napulj, proglašenjem pobjednika.
Organizator ovog događanja je Federazione Internazionale Pasticceria Gelateria e Cioccolateria (FIPGC), a odluku o pobjednicima donio je žiri čiji su članovi priznati slastičari Roberto Lestani, Matteoa Cutola, Enrico Casarano, Francesco Lastra, Maurizio Santilli, Domenico Lopatriello i Gianluca Cecere.
Za osvajanje titule najboljih natjecatelji su morali dosljedno pratiti pravila struke kad je u pitanju upotreba sastojaka, način rezanja, presjek colmobe te arome.
Natjecanje se odvijalo u dvije kategorije i to: tradicionalna colomba te inovativna colomba, a pobjednici su: Renato Talotti u kategoriji tradicionalna colomba te Salvatore Albanesi u kategoriji inovativna colomba.
Na ovom natjecanju sudjelovalo je ukupno 185 kandidata.
Fotografija: FIPGC