Od ostataka biskvita, kreme i čokolade učenice 3. razreda su pripremile cakepopse i rum kuglice i na taj način ostatak hrane izbjegle bacanje hrane.
Veliku količinu hrane godišnje bacamo, bilo zbog isteklog roka trajanja, bilo zbog neadekvatnog skladištenja, ali i zbog krivog proračuna koliko nam je hrane zapravo potrebno. Bacanjem hrane zapravo bacamo novac, a kako bi osvijestili koliko je to zapravo loše u Regionalnom centru kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku organizirali su edukaciju pod nazivom Recikliraj hranu te na taj način podigli svijest o hrani učenicima završnih razreda srednje škole. Ova se edukacija održava tijekom cijele veljače, a voditelji projekta su Danijela Josipović, nastavnica prehrane i Ivan Kelava, strukovni nastavnik kuharstva.
U prvom recikliranju hrane našle su se slastice, koje su pripremile učenice 3. S razreda, smjer slastičar i njihova strukovna nastavnica Marina Majdenić. Od ostataka biskvita, kreme i čokolade učenice su pripremile Cakepopse i rum kuglice, a osim što su se pri izradi zabavile shvatile su i da je bacanje hrane zapravo i izravno bacanje novca te da se ostaci hrane mogu iskoristiti za izraditi nešto drugo.
Fotografije: Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole u Osijeku