Recept za keksiće napravljane od jednostavnih sastojaka kojima poseban okus daju svježe naribana limunova korica i hrskavi listići badema poslale su nam sestre Lily i Inga s bloga Feeding Art.
Sastojci
(za oko 60 komada)
Tijesto
- 250 g glatkog brašna
- na vrh noža praška za pecivo
- 120 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 žumanjka (M)
- 200 g maslaca ili margarina
- 125 g mljevenih badema
- limunova korica
I još
- 1-2 bjelanjka
- 150 g listića badema
- 150 g tamne čokolade
- 2 velike žlice ulja
Priprema
Brašno pomiješati s praškom za pecivo te prosijati. Dodati šećer, vanilin šećer, žumanjke, maslac ili margarin, mljevene bademe i limunovu koricu te umijesiti glatko tijesto. Umotano u foliji ostaviti 1-2 sata u hladnjaku da miruje.
Od tijesta oblikovati rolice, debljine olovke, dužine oko 10 centimetara te ih premazati s obje strane bjelanjkom i uvaljati u listiće od badema. Peći na limu obloženom papirom za pečenje oko 10 minuta na 175°C. Ostaviti da se ohlade.
Ako želite krajeve prutića glazirati čokoladom, otopiti čokoladu s uljem na pari pri umjerenoj temperaturi te umočiti jedan i drugi kraj u čokoladu i ostaviti na papiru za pečenje da se ohladi.
Fotografije: Feeding Art
[print_link]