Nekim receptima ne treba uvod, neki recepti sami zovu na pripremanje – kao npr. ovaj za puding kremu koji nam stiže s bloga Pregacha autorice Irene Gavran.
Sastojci
- 150 ml vrhnja za šlag
- 20 g gorkog kakaa
- 500 ml mlijeka
- 60 g šećera
- 30 g gustina
- 100 g tamne čokolade
Priprema
Vrhnje zagrijete (ne treba proviriti) pa u njega pjenjačom umiješajte kakao.
Mlijeko, gustin i šećer pomiješajte da se gustin otopi, dodajte smjesu vrhnja i kakaa (kroz sitno cijedilo uspite, da ostanu eventualne grudice kakaa).
Cijelu smjesu stavite na laganu vatru i kuhajte, uz stalno miješanje.
Nakon minutu, dvije dodajte nasjeckanu čokoladu i kuhajte još par minuta dok se smjesa ne zgusne i ne proključa. I dalje će ona biti tekuća, ali fino zgusnuta.
Kad se odlučite u što ćete ih usipati, smjesu usipavajte opet kroz sitno cijedilo. Tako ste sigurni da će tekstura biti perfektna.
Smjesu možete rasporediti u čaše ili zdjelice, ja sam ovaj put kalup za kruh obložila papirom za pečenje sa svih strana, pa sam pažljivo preokrenula na pladanj, s kojeg smo si uzimali tko koliko želi.
Ohladite prvo na sobnoj temperaturi, a onda stavite u hladnjak da se hladi bar 6 sati.
Fotografije: Pregacha