Iako nam je ono pravo, vruće ljeto završilo, mi ga uvijek možemo produljiti s ovom ljetnom puding tortom sa šumskim voćem, pripremljenom po receptu Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača.
Sastojci
Podloga od keksa
- 350 g čajnog keksa (npr. Petit beurre)
- 150 maslaca
- 50 g mliječne čokolade
- prstohvat soli
- 1 vanilin šećer
- 1 žlica šećera u prahu
- 10 žlica mlijeka
Puding krema sa šumskim voćem
- 800 ml mlijeka
- 4 vrećice praška za puding s okusom vanilije
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 450 g zamrznutog šumskog voća
- 200 g Milerama
Bijela krema
- 300 ml slatkog vrhnja
- 200 g Milerama
- 1 vanilin šećer
- 1 žlice šećera u prahu
Priprema
Kekse sameljite, a maslac i čokoladu otopite na laganoj vatri.
Keksima dodajte otopljenu smjesu i sve ostale sastojke pa dobro izmiješajte. Smjesu od keksa utisnite na dno kalupa za torte (26-28 cm) kojeg ste prethodno obložili masnim papirom.
Šumsko voće odledite, dobro ocijedite pa izmiksajte u blenderu tako da dobijete pire.
Prašak za puding razmutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka zajedno sa šećerom zagrijte do vrenja. Dodajte razmućeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Vrući puding pomiješajte s Mileramom, a zatim umiješajte i pire od šumskog voća.
Istresite kremu na priremljenu podlogu od keksa pa ostavite tortu neka se ohladi na sobnoj temperaturi.
Za pripremu bijele kreme slatko vrhnje lagano izmiksajte pa pomiješajte s Mileramom i šećerima. Vrh torte premažite bijelom kremom pa spremite tortu u hladnjak na 5 sati.
Prije posluživanja tortu dodatno ukrasite po želji.
Fotografija: Slatki svijet torti i kolača
[print_link]