Ovoga tjedna za vas smo pripremili poznate puslice s dodatkom prženih, mljevenih badema.
Sastojci
- 3 bjelanjka
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- korica limuna
- 300 g badema
I još
- malo ulja
- cjeloviti bademi za dekoraciju
Priprema
Na tavi popržite bademe te ih prebacite u posudu i pustite da se ohlade. Ohlađene bademe sitno sameljite.
Zagrijte pećnicu na 120 stupnjeva.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg pa im malo po malo dodajte šećer i vanilin šećer. Miješajte mikserom na najvećoj brzini dok ne dobijete čvrstu, sjajnu smjesu.
U čvrsti snijeg, ručno miješajući, malo po malo dodajte koricu limuna te mljevene bademe.
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Ruke namažite s malo ulja pa žličicom uzimajte malu količinu smjese te je rukama oblikujte u kuglice. Kuglice slažite na lim za pečenje, ostavljajući među njima malo prostora jer će se u pečenju proširiti.
Oblikovanim keksićima na vrh stavite po jedan cjeloviti badem.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko četrdeset minuta (ovi se keksići, slično kao i puslice, u pećnici zapravo suše na niskoj temperaturi, a duljina sušenja ovisi o jačini pećnice).
Gotove keksiće izvadite iz pećnice i pustite ih da se ohlade prije serviranja. Dobro zatvoreni u limenoj kutiji ovi se keksići mogu čuvati do dva tjedna.
Fotografije: Kate Bošković
[print_link]