Ovo nije prvi put da La Maison du Chocolat poziva nekog velikog slastičarskog šefa da kreira svoj desert u njihovoj rezidenciji, a ovaj put čast je pripala Christopheu Michalaku.
U veljači 2020., Nicolas Cloiseau, šef u La Maisonu du Chocolat, poznatom francuskom lancu čokoladnih trgovina, predložio je Pierreu Herméu da odaberu slastičarskog šefa koji će za njihovu kuću kreirati novu slasticu te je za 2021. odabran Christophe Michalak, koji je rekao: „Znam sve kodove ove kuće, sve recepte. To je poput starog prijatelja, volim njegovu institucionalnu stranu. Ono što mi se sviđa je to što izrađuje slastice koje više ne znamo raditi. Današnje je slastičarstvo vrlo strukturirano, vrlo elegantno i previše gleda na estetiku” – prenosi sogoodmagazine.com.
S Cloiseauom, Michalaka veže sjećanje iz djetinjstva, a to je Sachertorte iz hotela Sacher u Beču, kultna putnička torta koja se isporučuje širom svijeta. Upravo zbog te uspomene nastala je UNIK, nomadska, gurmanska, izdašna torta, dizajnirana s namjerom da se dijeli. Ova „putnička“ torta se može skladištiti tri tjedna, a u prodaji će biti od travnja ovo godine.
Ova je torta kombinacija raznih okusa i tekstura: meka i jako karamelizirana pralina u znak poštovanja prema Maisonovom „Figaru“, prženi pijemontski lješnjaci, tamni čokoladni ganache, kolačić s otopljenom čokoladom, a sve to prekriveno glazurom sa zrnima kakaa.
Izvor: So Good Magazine
Fotografija: Pixabay