Naša suradnica Kristina Nekić s Instagram profila sweet_saltyworld s nama danas dijeli recept za domaću verziju popularnog deserta Kinder Milch-Schnitte
Sastojci
Biskvit
- 6 jaja
- prstohvat soli
- 6 žlica kristal šećera
- 6 velikih žlica hladne vode
- 6 žlica glatkog pšeničnog brašna
- 2 ravnih žlica kakaa
- 1/2 praška za pecivo
Krema
- 5 žlica hladne vode
- 1 vrećica želatine
- 500 ml slatkog vrhnja
- 300 g kiselog vrhnja
- 100 g meda
Priprema
Biskvit
Odvojiti bjelanjak od žumanjka. Bjelanjke s prstohvatom soli umutiti u čvrst snijeg te na kratko odvojiti sa strane. Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom, dodati 6 žlica hladne vodu te na kraju brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Izrađene bjelanjke lagano pjenjačom umiješati u smjesu. Lim za pečenje dimenzija 20 × 20 cm odbložiti papirom za pečenje te izliti pripremljenu smjesu. Peći na 180°C oko 20 minuta. Pečeni i ohlađeni biskvit vodoravno prerežite na dva jednaka dijela.
Krema
U čašu dodajte 5 žlica hladne vode i sadržaj iz vrećice želatine, promiješajte i ostavite da odstoji desetak minuta.
Slatko vrhnje umutite na pola, znači da nije niti prečvrsto niti prerijetko. Dodajte med i kiselo vrhnje. Izmiksajte. Želatinu otopite na pari da postane bezbojna, skinite s vatre te žlicu kreme dodajte u želatinu , promiješajte te sve izlijte u ostatak kreme. Kratko izmiksajte.
Slaganje
Stavite prvi dio biskvita, rasporedite kremu te poklopite drugim biskvitom.
Ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi, najbolje preko noći.
Fotografija: Kristina Nekić