Ana Prša nam je ovaj recept poslala uz opis: „Još jedan recept iz mamine bilježnice stiže, to znači da su nam blagdani sve bliže i bliže.“
Sastojci
Tijesto
- 6 bjelanjaka
- 250 g šećera u prahu
- 100 g brašna
- 150 g kokosa
Krema
- 300 ml mlijeka
- 6 žumanjaka
- 4 žlice brašna
- 250 g šećera
- 250 g maslaca
I još
- kokos za posipanje
Priprema
Tijesto
Bjelanjke istucite sa šećerom, pred kraj dodajte brašno i na kraju ručno umiješajte kokos.
Stavite peći u veći lim za pečenje na papiru za pečenje, na 160°C cca 20 minuta.
Pečeno izvadite iz pećnice i ohladite.
Krema
Kremu kuhajte kao puding, dio mlijeka stavite kuhati, a ostale sastojke (osim maslaca naravno) umutite te dodajte kad mlijeko zakipi. Kuhajte na lagano dok ne zakipi, stalno miješajući kako se ne bi napravile grudice.
Kremu pustite sa strane da se ohladi.
U ohlađenu kremu dodajte maslac.
Slaganje
Kremu stavite na tijesto te pospite s kokosom.
Režite na kockice i uživajte.
Fotografija: Ana Prša