Blagdani se bliže, a s njima raste i popis keksića i slastica koje ove godine moramo isprobati – naša suradnica Antonia Jagodić donosi nam recept za raspucance od pistacije i bijele čokolade koji se tope u ustima i koji definitivno idu na gore spomenut popis.
Sastojci
- 2 jaja
- 120 g šećera
- 1 limun
- 100 g bijele čokolade
- 100 g maslaca
- zelena prehrambena boja (po želji)
- 370 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 80 g mljevenih pistacija
I još
- šećer kristal i šećer u prahu za rolanje
Priprema
U posudi miksati jaja sa šećerom te dodati limunov sok i koricu – nastaviti miksati.
Otopiti bijelu čokoladu i maslac i dodati u smjesu te miksati nekoliko minuta.
Po želji dodati žličicu zelene boje.
Pomiješati brašno, prašak za pecivo i mljevenu pistaciju i nastaviti miksati, postepeno dodavajući suhe sastoje.
Tijesto staviti u hladnjak 4 – 5 sati, najbolje preko noći.
Praviti kuglice po 20 grama, uvaljati prvo u kristal šećer pa u šećer u prahu i slagati u lim za pečenje (malo veći razmak između keksića).
Peći na 180 stupnjeva 9 minuta.
Kad ih izvadite iz pećnice bit će jako mekani, ali s vremenom će se lagano stvrdnuti.
Fotografije: Antonia Jagodić