Nakon što je svoje mjesto već našao u iznimno popularnoj roladi od čokolade s kremom od kestena, Sana Kesten pire 100 % danas je obogatio neodoljive raspuklice čiji recept potpisuje Alica Bjeli Duduković.
Sastojci
- 60 g maslaca
- 3 jaja
- 200 g šećera
- 1 žlica ruma
- 200 g Sana Kesten pirea 100 %
- 300 g glatkog brašna
- 80 g oštrog brašna
- ½ žličice praška za pecivo
I još
- kristal šećer
- šećer u prahu
Priprema
Na vatri rastopite maslac pa ga ostavite da se ohladi.
Jaja pjenasto umutite sa šećerom, dodajte rum i kesten pire pa dobro izradite.
Obje vrste brašna prosijte s praškom za pecivo pa dodajte u smjesu. Rukom umijesite tijesto. Tijesto je ljepljivo pa možete dodati još 20-30 g brašna.
Tijesto podijelite na 3 dijela i svaki umotajte u prozirnu foliju pa stavite u hladnjak na 2 sata.
Lim obložite papirom za pečenje. Tijesto vadite iz hladnjaka dio po dio. Od tijesta kidajte kuglice veličine oraha, prvo ih uvaljajte u kristal šećer pa onda u šećer u prahu. Kuglice stavljajte na lim za pečenje, s razmakom oko 2,5 cm među njima.
Pecite na 200 °C 14 – 15 minuta. Keksiće izvadite s lima za pečenje na rešetku da se ohlade.
Fotografije: Alica Bjeli Duduković
U suradnji sa Sana delikatese