Ovaj recept za karuzo kocke jedan je od prvih recepata koji je Ana Prša zapisala u svoju bilježnicu. Tako nam je, sa sada već skroz požutjele i umrljane stranice Anine bilježnice, stigao recept koji je s njom podijelila njezina prijateljica Tanja.
Sastojci
(lim za pečenje veličine 22 x 34 cm)
- 4 žumanjka
- 140 g šećera
- 140 g otopljenog maslaca
- 100 g otopljenje čokolade
- 70 g glatkog brašna
- 100 g mljevenih oraha
- 4 bjelanjka
- prstohvat soli
Glazura
- 100 g čokolade
- 1 žlica maslaca
- 3 žlice vode
I još
- mljeveni orasi (po želji)
Priprema
Žumanjke miksati sa šećerom. Maslac i čokoladu skupa otopiti pa dodati u smjesu jaja.
Brašno i orahe izmiješati pa dodati gornjoj smjesi.
Bjelanjke sa soli istući u snijeg pa ga lagano umiješati u smjesu.
Smjesu istresti u lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje te peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C cca 15 minuta.
Pečeni biskvit izvadite i pustite da se ohladi.
Glazura
Otopite čokoladu, umiješajte maslac i vodu te izmiješajte. Glazuru nanesite na kolač.
Po želji, možete posipati mljevenim orasima.
Napomena
Umjesto oraha, u kolaču možete koristiti bademe ili lješnjake.
Glazuru možete napraviti i od bijele čokolade ili kolač jednostavno premazati čokoladnim namazom i posipati mljevenim orašastim voćem.
Fotografije: Ana Prša