Čim smo ugledali ovaj recept znali smo da ga moramo imati na portalu – Darko Debić s bloga Samo jedan griz s nama dijeli savršen recept za pripremu flambiranih jagoda. Preporuka za serviranje je svakako dodatak sladoleda od vanilije i listića mente.
Sastojci
(za 5 bogatih porcija)
- 6 žlica šećera
- 600 ml cijeđenog soka od naranče
- 3 žlice soka od limuna
- zeleni papar iz salamure
- 70 g maslac
- 50 ml Grand Marniera ili ruma
I još
- 1 kg očišćenih jagoda
- sladoled od vanilije
- listići mente
Priprema
U široku posudu za kuhanje staviti šećer i zagrijavati dok ne nastane karamel. Preliti sokom od naranče i limuna te prokuhati nekoliko minuta dok se karamel ne otopi, a umak malo ne reducira. Dodati papar i maslac narezan na kockice i promiješati da se smjesa ujedini.
Dodati očišćene i oprane jagode, preliti likerom ili rumom i zapaliti. Prilikom flambiranja može doći do većeg plamena pa je potreban oprez.
Odmah poslužiti u zdjelici ili dubokom tanjuru uz sladoled od vanilije i listiće mente.