Čokoladni keksi su uvijek siguran put do našeg srca, a osobito kad su ovako mekani i sočni kao ovi koje je pripremila Ema Žderić s youtube kanala EmmTasty.
Sastojci
- 125 g maslaca, sobne temperature
- 180 g šećera
- 1 jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- limunova korica
- 220 g glatkog brašna
- 50 g kakao praha
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica praška za pecivo
- 50 g otopljenog maslaca
I još
- čokoladne kapljice/ komadići čokolade
Priprema
Pećnicu zagrijte na 170°C.
Izmiksajte maslac i šećer dok ne dobijete kremastu teksturu. Dodajte jaje i dobro izmiksajte. Zatim dodajte ekstrakt vanilije i dosta limunove ( ili narančine ) korice. Vrijeme je za dodati suhe sastojke. Nakon dodavanja suhih sastojaka smjesa će biti mrvičasta i to je uredu. Dodajte otopljeni maslac i svi sastojci će se dobro povezati i dobit ćete glatku i mekanu smjesu. Ostavite u hladnjaku na pola sata.
Oblikujte kuglice i slažite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ne zaboravite ostaviti razmak između svakog keksića. Na vrh svake kuglice stavite čokoladne kapljice/komadiće čokolade.
Pecite 10-12 minuta (vrijeme pečenja ovisi o veličini kuglice i samoj pećnici).
Keksići trebaju ostati mekani nakon što ih izvadite iz pećnice, tako da pazite da ih ne prepečete. Stavite ih na rešetku za hlađenje i ostavite dok se potpuno ne ohlade.
Kekse je najbolje čuvati u zatvorenoj limenoj posudi.
Fotografije: Ema Žderić