Poznati zagrebački slastičar Robert Hromalić s nama je još u vrijeme izolacije podijelio nekoliko recepata – među njima je i ovaj za crème caramel koji vam danas donosimo.
Sastojci
- 150 g kristal šećera
- 500 g mlijeka
- 3 g vanilije (pasta ili aroma)
- 150 g jaja
- 100 g kristal šećera
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C
U tavi, na laganoj vatri karamelizirajte 150 g kristal šećera. Karamel rasporedite po posudicama.
U loncu zagrijte mlijeko s vanilijom. Pjenjačom povežite jaja i kristal šećer. Dodajte zagrijano mlijeko, pomiješajte i procijedite.
Rasporedite mješavinu po posudicama pa ih smjestite u vodenu kupelj (1 cm od vrha posudice).
Lim za pečenje prekrijte aluminijskom folijom, probušite rupice i stavite peći. Vrhom noža provjerite kada su gotovi, trebao bi izaći suh.
Gotove dobro ohladite u limu za pečenje s hladnom vodom i ledom te ih servirajte hladne.
Fotografije: Le Kolač