Ime Roberta Hromalića dobro je poznato pratiteljima slastičarske scene u Hrvatskoj, a ovaj poznati slastičar, vlasnik slastičarnice Le Kolač, danas s nama dijeli recept za Pavlovu.
Sastojci
Meringa
- 100 g bjelanjaka
- 100 g kristal šećera
- 100 g šećera u prahu
Crème pâtissière
- 300 g mlijeka
- 3 g vanilije (aroma ili pasta)
- 70 g žumanjaka
- 50 g kristal šećera
- 15 g gustina
- 15 g glatkog brašna
I još
- jagode ili voće po želji
Priprema
Meringa
Zagrijte pećnicu na 70°C.
U mikser stavite bjelanjke i počnite miksati. Postepeno dodajte kristal šećer i miksajte sve dok ne dobijete čvrsti snijeg od bjelanjaka, a zatim špatulom lagano umiješajte šećer u prahu.
Napunite dresir vrećicu s nastavkom po želji pa na papiru za pečenje oblikujete meringu po želji.
Stavite sušiti u pećnicu 2 sata.
Crème pâtissière
Zakuhajte mlijeko s vanilijom.
U posudi pjenjačom pomiješajte žumanjke, šećer i prosijano brašno i gustin.
U smjesu postepeno dodajte mlijeko, a zatim sve vratite u lonac na laganu vatru.
Konstantno miješajte na laganoj vatri, a kada se krema zgusne kuhajte je još 2 minute miješajući.
Kada je gotova, kremu prebacite u čistu posudu i ohladite.
Ohlađenom kremom i voćem dekorirajte meringu.
Fotografije: Le Kolač