Na Instagramu smo pronašli recept za breskvice koje se čine po svačijem ukusu. Otkrit ćemo u uvodu da se prema autorici: nisu raspucale, da su punjene najljepšim čokoladnim namazom i lješnjacima s aromom višnje te da mogu biti u bezglutenskoj verziji! Ako se breskvice još nisu našle u vašoj slatkoj košarici za Uskrs predlažemo da uzmete u obzir recept blogerice @SuzanaSab.
Sastojci
- 200 g zaslađenog brašna bez glutena ili T500 (+ 2 žlice za oblikovanje)
- 2 žlice mlijeka
- 1 M jaje
- 80 g šećera
- 80 g maslaca
Za punjenje
- 3 žlice čokoladnog krem namaza + 2 žlice mljevenih lješnjaka
I još
- ekstrat i boja (višnja ili po ukusu)
- 50 ml vode
- šećer kristal za posipanje
Priprema
U mikser staviti sastojke i umiješati tijesto.
Izdvojiti 2 žlice brašna koje ćete koristiti po potrebi prilikom oblikovanja.
Smjesu sjediniti i dodatno izraditi na podlozi i ostaviti da odmori jedan sat u hladnjaku.
Izvagati kuglice na 10 g. Svaku jako utisnuti između dlanova i oblikovati u kuglicu. Redati na papir za pečenje (praveći razmak po 1,5 cm među njima).
Peći na 140°C oko 30 minuta.
Pečene breskvice ohladiti. Nakon hlađenja izdubiti. U tradicionalnim verzijama punimo ih mješavinom: marmelade, kapljicom ruma i ostacima dobivenog keksa. U ovoj verziji punit ćemo ih čokoladnim krem namazom s mljevenim lješnjacima.
Aromu rastopite u 50 ml vode. Dovoljne su 3 kapljice, ali dozu odaberite prema željenom intenzitetu boje i okusa.
Svaku breskvicu pažljivo spustite u aromu, a potom u kristal šećer za završnu dekoraciju. Gotove breskvice ostavite u hladnjaku da odmore 1 sat. Poslužiti uz kavu s listovima mente.
Fotografije: Instagram profil @SuzanaSab