Kao božićni dar na naš je mail stigao ovaj recept za oraščiće koji su nam poslale Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art.
Sastojci
(za ca. 25 komada, 50 kalupčića za oraščiće)
Prhko tijesto
- 200 g glatkog brašna
- 130 g maslaca
- 65 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 1 žumanjak (M)
- naribana korica jednog bio-limuna
- prstohvat soli
I još
- 150 – 200 g Nutelle ili neke druge nugat kreme za punjenje
- 100 g tamne čokolade
- 50 g mljevenih oraha
Priprema
Prhko tijesto
Od brašna, maslaca narezanog na komadiće, šećera u prahu, vanilin šećera, žumanjka, limunove korice i soli umijesiti prhko tijesto. Umotati u samoprijanjajuću foliju i ostaviti ca. 30-60 minuta u hladnjaku da miruje.
Pećnicu zagrijati na 180°C. Kalupčiće premazati maslacem. Od tijesta formirati male kuglice i utisnuti u kalupe. Pripazite da ne uzmete previše tijesta da tijesto ne prelazi rub kalupa. Peći ca. 10 minuta. Ostaviti da se ohladi u kalupima i potom ih pažljivo istresti iz kalupčića.
Spajanje
Polovicu oraščića puniti Nutellom i svaki spojiti s jednom polovicom oraščića bez kreme.
Otopiti čokoladu na pari ili mikrovalnoj. Prvo umočiti vrh oraščića u otopljenu čokoladu, a potom u mljevene orahe.
Fotografija: Feeding Art