Danas slastičari slave svoj dan, a mi vam tim povodom donosimo pregled slatkih recepata koje su s nama podijelili vlasnici slastičarnica i glavni slastičari.
Slade nam svaki dan – osim u svojim slastičarnicama, nerijetko nesebično dijele svoja slatka znanja sa svima koji i sami žele naučiti raditi slastice. Od ovog proljeća, od kada nas je epidemija bila zatvorila u naše domove, s našim su čitateljima počeli dijeliti i svoje recepte.
Hrvatske slastičarke i slastičari otkrili su nam svoje slatke recepte, a mi vam danas, povodom njihovog dana, donosimo one koje ste osobito voljeli.
Pavlova (Robert Hromalić)
Craquelin choux s kremom od mliječne čokolade (Luka Pavić)
Jesenski čokoladni tart (Josip Pudar)
Tart sa šljivama (Vesna Nakić)
Kokos-malina desert (Stella Fortuna)
Raznobojni macaronsi od manga i bijele čokolade (Tereza Alabanda)
Fotografije: Robert Hromalić, Luka Pavić, Josip Pudar, Vesna Nakić, Teo Jurdana i Tereza Alabanda