Dani čokolade i kave učinit će i ove godine Family Mall najslađim mjestom u gradu, a ovo izdanje donosi i bogati program radionica.
Od sutra pa do nedjelje zagrebački Family mall na adresi Škorpikova 11 „okupirat će“ proizvođači najboljih čokolada i kava iz Hrvatske, ali i susjednih zemalja i to njih ukupno sedamdeset i pet.
Osim bogate ponude vrhunskih čokolada i posebnih kava, ovogodišnje izdanje donosi i nikad bogatiji program zanimljivih radionica.
Prvu pokaznu radionicu izrade sapuna pod nazivom „Uživajte u čokoladi i kavi u vašoj kupaonici“ održat će Maja Gašparić, fitoterapeutkinja iz obrta Biljarica. Ista radionica održat će se i u popodnevnom terminu, u 17 sati.
Antonela Bokan i Igor Ikač iz Karibu Kaaawa očekuju vas u 13 sati s radionicom “Specialty kava za sve”, dok će u 14 sati posjetitelji moći prisustvovati radionici “Cejlonski čaj: priča o povijesti, autentičnosti i naslijeđu” koju predstavlja Basilur.
Program se nastavlja u 15 sati uz prezentacijsku radionicu “Ručna izrada pralina” pod vodstvom Mirele Samirić iz Muzeja čokolade Zagreb, dok vas u 16 očekuje radionica „Uvod u svijet koktela“ pod vodstvom Denisa Vlahovca iz Cocktail Empirea.
Prvog dana program završava radionicom „Kava u artisan kozmetici“ u 18 sati pod vodstvom Mirele Ilinić iz Geshe.
Subotnji program započinje u 11 sati uz radionicu „Ceremonijalni kakako – kako ga pripremiti i zašto je dobar“ koju će voditi Tea Babić iz Trinitario Faba.
U 12 sati možete prisustvovati pokaznoj radionici „Ručna izrada čokolade s posipom“ pod vodstvom Mirele Samirić iz Muzeja čokolade Zagreb, a u 13 sati radionici „Specialty kava za sve“. U 14 sati održat će se radionica „Uvod u svijet koktela“, dok vas u 15 očekuje radionica „Home barista: priprema espressa“ pod vodstvom Marka Brajkovića iz Lively Roastersa.
Sanja Vladović iz Taman Artisan Chocolate će u 16 sati voditi radionicu „Vođeno kušanje čokolade“, dok nas u 17 ponovno očekuje radionica „Uživajte u čokoladi i kavi u vašoj kupaonici“. Subotnji program završava radionicom „Ručna izrada pralina“ s početkom u 18 sati.
Zadnji dan sajma program će početi radionicom „Umrežavanje poduzetnika“ pod vodstvom Borisa Podobnika, predsjednika Zadruge Glas poduzetnika u 10 sati.
Slijedi radionica „Uživajte u čokoladi i kavi u vašoj kupaonici“ u 11 sati te „Ručna izrada čokolade s posipom“ u 12 sati.
Radionicu „Home barista: priprema turske kave, moke, brewa“ vodit će u 13 sati Marko Brajković iz Lively Roastersa, a „Pripremi kavu na kraljevski način“ u 14 sati Danijel Simić iz Steam Coffeea.
U 15 sati očekuje nas još jedno izdanje radionice „Uživajte u čokoladi i kavi u vašoj kupaonici“, a program završava u 16 sati radionicom „Ručna izrada pralina“.
Na kraju treba napomenuti da će u subotu kipar dr. art. Petar Popijač izrađivati pred publikom reljef s motivima Zagreba, a kroz Family mall će biti izložena izložba o razvoju oglašavanja kave i čokolade kroz povijest te izložba skulptura od čokolade koje su izradili učenici Škole primjenjene umjetnosti.
Ulaz za odrasle se naplaćuje 3,5 eura i uključuje ulaz u oba paviljona, dok djeca do 18 godina imaju besplatan ulaz.
Vidimo se ovog vikenda u Family mallu.
U suradnji s Muzejom čokolade Zagreb
Fotografije: Muzej čokolade Zagreb