Kada nam je u redakciju stigao paket s novim proizvodom koji Sana delikatese stavlja na tržište – Sana Kesten pire 100 % nismo mogli odoljeti pripremi rolade od čokolade obogaćene kremom napravljenom od upravo ovog proizvoda – slastica je to kao stvorena za vaš božićni stol.
Sastojci
Biskvit
- 110 g brašna
- 40 g kakaa u prahu
- prstohvat soli
- 4 jaja
- 160 g šećera
- 2 čepa arome vanilije
- 2 žlice suncokretovog ulja
- 2 žlice ruma
Krema
- 250 g Sana Kesten pirea 100 %
- 75 g šećera
- 400 ml slatkog vrhnja
- 7 g Sana Bourbon vanilin šećera
- ruma (po želji)
- 70 g čokolade za kuhanje
Ganache
- 75 ml vrhnja za šlag
- 80 g čokolade za kuhanje
Priprema
Biskvit
Pećnicu upalite na 180 stupnjeva s ventilatorom.
U jednu posudu prosijte brašno, kakao i sol te ostavite sa strane.
U drugoj posudi mikserom desetak minuta miješajte šećer i jaja dok ne dobijete pjenastu kremu. U to dodajte aromu vanilije, ulje i rum pa sve dobro izmiješajte mikserom dok se sastojci ne sjedine.
Malo po malo, smjesi dodajte i prosijane suhe sastojke te između svakog dodavanja smjesu izmiješajte kuhačom.
Pripremljenu smjesu izlijte na veliki lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje, lijepo je poravnajte i pecite u ugrijanoj pećnici 10 do 12 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice).
Gotov biskvit izvadite iz pećnice, odvojite od papira za pečenje i još vrućeg zamotajte u čistu krpu kako bi dobio oblik rolade.
Krema
Vrhnje za šlag ostavite 10-15 minuta u zamrzivaču kako bi se dobro ohladilo da ga možete istući u šlag.
U Sana Kesten pire 100 % dodajte šećer i kratko izmiješajte mikserom (dobit ćete mrvičastu smjesu).
U drugoj posudi mikserom istucite ohlađeno vrhnje za šlag dok ne dobijete čvrsti šlag. Postepeno ga dodajte u Sana Kesten pire 100 %, miješajući između svakog dodavanja mikserom. Prije zadnjeg dodavanja šlaga, smjesi dodajte Sana Bourbon vanilin šećer i rum i dobro promiješajte mikserom. Zadnjih stotinjak mililitara šlaga dodajte ručno miješajući kuhačom.
U kremu zatim dodajte čokoladu za kuhanje izrezanu na komadiće i još jednom dobro izmiješajte kuhačom.
Slaganje
Odmotajte roladu koju ste prethodno zamotali u krpu te kremu ravnomjerno rasporedite po biskvitu pazeći da rubovi ostanu prazni. Roladu zatim ponovno zamotajte, stavite na tanjur za posluživanje i ostavite nekoliko sati u hladnjaku (najbolje preko noći).
Ganache
Vrhnje za šlag stavite na laganu vatru i kuhajte do vrenja, a zatim ga prelijte preko čokolade izrezane na komadiće i ostavite dvije minute pa miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
Ganache prelijte u bocu za dekoriranje i prošarajte roladu te je poslužite.
Fotografije: Kate Bošković
U suradnji sa Sana delikatese
[print_link]