Naša nova suradnica Kristina Nekić s Instagram profila sweet__saltyworld s nama danas dijeli recept za roladu od kokosa za čiju pripremu treba samo nekoliko minuta.
Sastojci
Tamni dio
- 250 g mljevenog keksa
- 100 g šećera u prahu
- 1 žlica kakaa
- 50 g otopljene čokolade za kuhanje
- 1 žlica ruma
- 100 ml toplog mlijeka
Bijeli dio
- 150 g margarina sobne temperature
- 3 žlice mlijeka
- 75 g šećera u prahu
- 100 g kokosa
Priprema
Tamni dio
U posudu dodajte mljevene kekse, šećer u prahu, kakao, čokoladu za kuhanje i rum. Zalijte toplim mlijekom i sve dobro izmiješajte u jednoličnu smjesu.
Zatim, smjesu prebacite u vrećicu za zamrzavanje od 3 kg te razvaljate da prekrije cijelu vrećicu. Lagano razrežite na dvije strane da se otvara kao knjiga kako biste mogli namazati bijeli dio tj. kremu.
Bijeli dio
Za kremu mikserom izmiksajte margarin, mlijeko i šećer u prahu. Na kraju dodajte i kokos i sve dobro sjedinite mikserom.
Kremu žlicom nanesite na tamni dio te ravnomjerno rasporedite. Zarolajte.
Ostavite u hladnjaku da se dobro stisne, najbolje preko noći. Prije posluživanje izrežite na jednake komade.
Fotografija: Kristina Nekić