Sezona je kestena i maruna, a Tamara s bloga What’s for dessert? nam je poslala recept za jednu pravu jesensku slasticu – roladu od maruna.
Sastojci
Biskvit
- 4 jaja
- 2 žlice mlake vode
- 125 g šećera
- 150 g pasiranog maruna/kestena
- 50 g gustina
- 20 g kakaa
Krema
- 350 g maslaca sobne temperature
- 350 g šećera u prahu
- 2 žlice ruma
- 2 vanilin šećera
- 500 g pasiranog maruna/kestena
Priprema
Biskvit
Izmiksajte žumanjke s vodom i šećerom u svijetlu kremu. Dodajte pasirane marune, gustin i kakao. Vilicom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Veći lim za pečenje obložite papirom za pečenje na kojeg izlijte smjesu. Pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Pečen biskvit preokrenite na kuhinjsku krpu posutu šećerom. Odstranite papir za pečenje i zarolajte uz pomoć krpe. Stavite na rešetku i pustite da se ohladi.
Krema
Miksajte maslac sa šećerom pa dodajte vanilin šećer, rum i marun. Odmotajte roladu i po želji po biskvitu pošpricajte malo ruma. Četvrtinu kreme ostavite sa strane, a ostatak razmažite po biskvitu i ponovno zarolajte u roladu. Preostalom kremom premažite vanjsku stranu rolade i pospite strugotinama čokolade. Roladu se također može preliti čokoladnom glazurom. Stavite preko noći u hladnjak.
Fotografije: What’s for dessert?
[print_link]