Iskorištavamo svježe borovnice dok ih još ima i to zahvaljujući receptu Lidije Osmak, autorice bloga Gurmanka koja je borovnice iskoristila za pripremu slasne rolade.
Sastojci
Biskvit
- 4 jaja
- 4 žlice šećera
- 4 žlice brašna
Krema
- puding od vanilije
- 300 ml mlijeka
- 3 žlice šećera
- 250 ml vrhnja za šlag
I još
- maremalada od borovnica
- borovnice
- slatko vrhnje
Priprema
Biskvit
Odvojite bjelanjke i prvo od njih napravite snijeg. Mikserom izradite šećer i žumanjke te dodajte brašno. Na samom kraju smjesi ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Lim za pečenje dimenzija 30 x 40 cm obložite papirom za pečenje i ravnomjerno rasporedite smjesu te je pecite na 190⁰C oko 20 minuta.
Još topli biskvit prvo lagano odvojite od papira, a zatim ponovo zarolajte u taj isti papir i ostavite ga da se ohladi.
Krema
Skuhajte puding u 300 ml mlijeka i ostavite malo da se ohladi te mu dodajte šlag koji ste napravili od 250 ml slatkog vrhnja.
Slaganje
Ohlađeni biskvit prvo premažite marmeladom od borovnica, pa zatim namažite kremu.
Posipajte malo svježih borovnica i čvrsto zarolajte u roladu.
Ostavite u hladnjaku da se malo stisne te ukrasite slatkim vrhnjem i borovnicama.
Fotografija: Gurmanka