Naša suradnica Inga s bloga Feeding Art za ovaj je recept rekla: „Marmelada od šipka sjajan je partner mljevenim indijskim oraščićima i cimetu u ovom mirišljavom i aromatičnom slatkom dizanom tijestu.“, ali je ostavila mogućnost korištenja drugih sastojaka u filu, kao što su mak, bademi, orasi…
Sastojci
Tijesto
- 400 g glatkog brašna
- ½ kocke svježeg kvasca i kavena žlica šećera
- 3 vanilin šećera
- korica od jednog limuna i jedne naranče
- 1,5 kavena žlica muškatnog oraščića
- 1 jaje i 1 žumanjak
- na vrh noža soli
- 30 g maslaca
- 200-230 ml toploga mlijeka
Fil
- 100 g grubo mljevenih indijskih oraščića
- 3 kavene žlice cimeta
- oko 3 jušne žlice marmelade od šipka
Za premazivanje
- 2 jušne žlice šećera u prahu
- malo limunovog soka i vode
Priprema
Pomiješati kvasac, šećer i žlicu brašna s malo mlakoga mlijeka i pustiti da se smjesa udvostruči. Umijesiti dizano tijesto od navedenih sastojaka te ostaviti na toplom da se udvostruči. Ponovo premijesiti te ostaviti da se smjesa još jednom digne.
Razvaljati tanko u pravokutnik, premazati marmeladom od šipka, posuti cimetom i grubo mljevenim indijskim oraščićima te zarolati poput rolata. Rezati rolice debljine prsta i slagati na papir za pečenje. Možete tijesto rolati s dvije strane i tako dobiti dvostruke rolice.
Peći na 180⁰C oko 10-15 minuta (ovisno o pećnici). Vruće rolice premazati smjesom šećera u prahu, vode i limunovog soka (smjesa ne smije biti gusta kako ne bi ostao bijeli trag šećera na rolicama).
Fotografije: Feeding Art
[print_link]