U božićno vrijeme mnogi ukrašavaju svoje keksiće i medenjake royal icingom pa vam danas donosimo recept za royal icing koji je s nama podijelila Katarina Paoletić sa stranice Nešto slatko by Katarina.
Sastojci
- 2 bjelanjka
- 250 g šećera u prahu
- nekoliko kapi limunova soka
I još
- jestive boje (po želji)
Priprema
Bjelanjke miksajte, kada se zapijene postepeno dodajte šećer u prahu. Na kraju dodajte i nekoliko kapi limunova soka.
Smjesa mora biti dovoljno gusta da ne curi s keksića. Ukoliko vam se učini da je rijetka, slobodno dodajte još šećera u prahu. Ako vam se učini da je gusta, dodajte žlicu vode i ponovno nakratko izmiksajte.
Boju dodajte na kraju. Možete ovu smjesu razdvojiti u više zdjelica pa u svaku zdjelicu staviti drugu boju.
Sada vam samo trebaju keksići da ih ukrasite, a to mogu biti obični prhki, medenjaci itd.. Royal stavite u slastičarsku vrećicu i krenite s iscrtavanjem. Pustite mašti na volju i uživajte!
Fotografija: Katarina Paoletić