Naša suradnica Lidija Osmak s bloga Gurmanka za ovu Sacher roladu kaže da je gotova za tren oka, a da nimalo okusom ne zaostaje za poznatom i slavnom Sacher tortom.
Sastojci
Biskvit
- 200 g čokolade
- 150 g maslaca
- 6 jaja
- 130 g šećera
- 130 g brašna
Glazura
- 100 g čokolade
- 120 ml slatkog vrhnja
I još
- džem od marelice
Priprema
Biskvit
Na laganoj vatri otopite maslac i čokoladu. Bjelanjke mikserom izradite u čvrsti snijeg. Miksajte žumanjke i šećer te im dodajte otopljenu čokoladu i brašno. Na samom kraju lagano u smjesu umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Lim za pečenje veličine 42×32 cm obložite papirom za pečenje i istresite smjesu za biskvit. Pecite ga na 190*C oko 25 minuta (provjerite čačkalicom je li gotovo).
Kada je pečeno lagano odvojite biskvit od papira pa ga opet zarolajte u isti taj papir.
Kada se malo ohladi, premažite ga džemom od marelica, zarolajte ga i stavite u hladnjak da se ohladi.
Glazura
Izlomite čokoladu na kockice i prelijte je ugrijanim vrhnjem, dobro promiješajte i prelijte po roladi.
Ukrasite po želji. Servirajte samostalno ili uz tučeno slatko vrhnje.
Fotografija: Gurmanka
[print_link]